Jednoduchý recept

Vejce plněná masovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57761

Ingredience

1 ks Citrony
0,5 ks Kapie
150 g Maso mleté - mix
70 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika zelená
0,5 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Rajčata
60 g Salát hlávkový
2 kávová lžička Sardelová pasta
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
2% Sacharidy 7 g
44% Tuky 33 g
6% Sodík 126 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vejce plněná masovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Po 10 minutách vaření vejce scedíme, opláchneme ve studené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Vybrané žloutky dáme do misky, spolu s nakrájenou paprikou, mletým masem, máslem, smetanou a sardelovou pastou vyšleháme na hladkou pěnu. Tu dochutíme opatrně solí, pepřem, přimícháme drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Poté směs vložíme do cukrářského sáčku s hrubou trubičkou a ozdobně nastříkáme do důlků po žloutcích.

2

Na dezertní talíře aaranžujeme na kolečka nakrájená rajčata, listy hlávkového salátu, do středu položíme vždy naplněnou půlku vejce. Povrch pěny ozdobíme tenkým plátkem citrónu a tenkými pásky červené kapie.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm, který se hodí například o velikonočních svátcích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept