Hovězí ledvinky s petrželí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ledvinky s petrželí
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57762 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí ledviny |
1 kávová lžička | Kmín celý |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 551,2mg |
Draslík | 762,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí ledviny, Kmín celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ledvinky s petrželí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou petržel uvaříme v litru vody a nakrájíme na plátky. |
2 | Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat. |
3 | V kastrolu na sádle do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme mouku, kmín, pepř, necháme zasmahnout, zalijeme vývarem z petržele, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. |
4 | Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařenou rozkrájenou petržel, osolíme, opečeme do růžova a vmícháme do hotových ledvinek. Osolíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.