Plněná vejce, ozdobená křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce, ozdobená křenem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57763 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 g | Cibulka jarní |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
50 g | Křen |
70 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salát hlávkový |
0,5 špetka | Sůl |
70 g | Sýr Čedar |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 303,5mg |
Draslík | 234,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Křen, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vejce, ozdobená křenem postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a podélně překrojíme na půlky. Vybereme žloutky, vložíme je do misky, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, hořčici, nasekanou pažitku a zelenou část jarní cibulky. Všechny suroviny dobře prošleháme. Připravenou směsí plníme bílky. |
2 | Na střed dezertních talířků položíme oprané a osušené listy hlávkového salátu. Pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou Nivou. Do středu talířků poklademe naplněná vejce, posypeme sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným křenem. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm s černým, případně celozrnným chlebem.