Jednoduchý recept

Zapékaná vejce s křenem a červenou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57764

Ingredience

40 g Křen
150 g Máslo čerstvé
80 g Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
200 g Červená řepa sterilovaná
200 g Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 827kJ
2% Sacharidy 8 g
54% Tuky 41 g
21% Sodík 430 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zapékaná vejce s křenem a červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Vejce vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Zapékací mísu vymažeme 60 g másla, posypeme solí a jemně nastrouhanými dvaceti gramy křenu. Na křen vyskládáme půlky vajíček, potřeme zbylým rozpáleným máslem a slabě posypeme solí, pepřem, opět zbylým nastrouhaným křenem, nakonec strouhaným sýrem.

2

Ihned vložíme do horké trouby, při 220 stupních pečeme přibližně 10 minut.

3

Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé dezertní talířky, každou porci ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou ředkvičkou a na kolečka krájenou červenou baby řepou, kterou pokapeme olejem.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept