Jednoduchý recept

Ztracená vejce s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57765
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
Na omáčku
350 g Jogurt bílý
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Ředkvička
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 713kJ
2% Sacharidy 8 g
15% Tuky 11 g
14% Sodík 284 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ztracená vejce s česnekem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek drobně nasekáme a utřeme se solí, poté rozdělíme na dezertní talířky. V kastrůlku přivedeme osolenou octovou vodu k varu. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vpustíme do vody a povaříme 3 - 4 minuty. Poté opatrně děrovanou vařečkou vejce vybereme a klademe na připravené dezertní talířky s česnekem.

2

Do jogurtu v misce přilijeme olej, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, vložíme nasekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme. Připravenou omáčkou přelijeme vejce, okolo naskládáme na tenká kolečka pokrájené ředkvičky a tence rozkrájenou salátovou okurku.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s topinkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept