Jednoduchý recept

Burgundské ztracené vejce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57766
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 g Bobkový list
2 stroužek Česnek
6 krajíc Chléb celozrnný žitný
1 ks Cibule
160 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
3 g Tymián čerstvý
6 ks Vejce slepičí
5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
2% Sacharidy 7 g
37% Tuky 28 g
7% Sodík 133 mg
15% Bílkoviny 8 g

Burgundské ztracené vejce postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli i česnek pokrájíme na kousky, osmahneme v pánvi na 80 g rozpáleného másla do zlatova, zalijeme vínem, přidáme sůl, pepř, tymián, a bobkový list. Na mírném ohni povaříme 5 minut a scedíme. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vpustíme do horkého ochuceného vína a povaříme ještě 4 minuty. Na dezertní talířky podle porci rozložíme krajíce celozrnného chleba a hotová vejce vybereme děravou naběračkou, poté je klademe na chléb na dezertních talířcích.

2

V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku. Vložíme ji do vařící vinné tekutiny, dobře prošleháme a uvaříme na hladkou omáčku.

3

Teplou omáčkou přelijeme vejce na talířcích, ozdobíme posekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept