Burgundské ztracené vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundské ztracené vejce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57766 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
6 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
1 ks | Cibule |
160 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
6 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 277,3mg |
Draslík | 204,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 358,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundské ztracené vejce postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli i česnek pokrájíme na kousky, osmahneme v pánvi na 80 g rozpáleného másla do zlatova, zalijeme vínem, přidáme sůl, pepř, tymián, a bobkový list. Na mírném ohni povaříme 5 minut a scedíme. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vpustíme do horkého ochuceného vína a povaříme ještě 4 minuty. Na dezertní talířky podle porci rozložíme krajíce celozrnného chleba a hotová vejce vybereme děravou naběračkou, poté je klademe na chléb na dezertních talířcích. |
2 | V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku. Vložíme ji do vařící vinné tekutiny, dobře prošleháme a uvaříme na hladkou omáčku. |
3 | Teplou omáčkou přelijeme vejce na talířcích, ozdobíme posekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.