Jednoduchý recept

Plněná vejce s uzeným kolenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57767
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

8 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Na náplň
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice
100 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Omáčka sójová
0,5 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sardelová pasta
1 špetka Sůl
100 g Uzené maso vařené
Na přípravu jogurtu
100 g Jogurt bílý
80 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 508kJ
1% Sacharidy 3 g
46% Tuky 35 g
9% Sodík 176 mg
16% Bílkoviny 9 g

Plněná vejce s uzeným kolenem postup přípravy receptu:

1

Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozřízneme na půlky a vybereme žloutky. Dáme je do misky, přidáme jemně nasekanou cibuli, česnek, máslo. Vše dobře prošleháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme solí, pepřem, sardelovou pastou, sójovou omáčkou a hořčicí. Ještě jednou prošleháme, nakonec podle chuti přidáme citrónovou šťávou.

2

Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme na vejce. Podle porcí vejce rozdělíme na jednotlivé talíře, každou posypeme na malé kousky pokrájeným vařeným uzeným kolínkem. Okolo nalijeme jogurt ochucený solí, olejem a pepřem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm s topinkou nebo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept