Plněná vejce s uzeným kolenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce s uzeným kolenem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57767 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Na náplň | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
Na přípravu jogurtu | |
100 g | Jogurt bílý |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 262,0mg |
Draslík | 142,0mg |
Vláknina | 805,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Uzené maso vařené, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vejce s uzeným kolenem postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozřízneme na půlky a vybereme žloutky. Dáme je do misky, přidáme jemně nasekanou cibuli, česnek, máslo. Vše dobře prošleháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme solí, pepřem, sardelovou pastou, sójovou omáčkou a hořčicí. Ještě jednou prošleháme, nakonec podle chuti přidáme citrónovou šťávou. |
2 | Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme na vejce. Podle porcí vejce rozdělíme na jednotlivé talíře, každou posypeme na malé kousky pokrájeným vařeným uzeným kolínkem. Okolo nalijeme jogurt ochucený solí, olejem a pepřem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm s topinkou nebo s čerstvým chlebem.