Jednoduchý recept

Zapečená vejce na plzeňský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57768

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Vegeta
10 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
Na omáčku
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
12 krajíc Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 860 kcal
Kilojoule 3 597kJ
8% Sacharidy 28 g
96% Tuky 72 g
31% Sodík 622 mg
46% Bílkoviny 26 g

Zapečená vejce na plzeňský způsob postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku s vroucí vodou opatrně klademe vejce, povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Kolečka rozložíme na pracovní desku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme Vegetou a necháme chvilku odležet.

2

Máslo (80 g) rozehřejeme v pánvi, osmahneme na něm mouku do světlé jíšky, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme na hladkou omáčku. Ochutíme solí, pepřem, vmícháme nasekanou pažitku a stáhneme z ohně.

3

Veku, nakrájenou na tenké krajíce, potřeme zbylým máslem a naskládáme do zapékací mísy. Na veku naskládáme připravená vejce, přelijeme omáčkou, povrch zasypeme nasekanou petrželovou natí a jemně nastrouhaným sýrem.

4

Vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupních pečeme 15 minut. Po upečení rozkrájíme na úhledné porce, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept