Telecí řízky přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky přírodní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5777 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Telecí kýta |
1 šálek | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 275,3mg |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 3,7mg |
Vláknina | 31,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky přírodní postup přípravy receptu:
1 | Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo. |
3 | Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky. |
Poznámka
Jako přílohy je vhodná dušená zelenina, brambory na jakýkoliv způsob, těstoviny, rýže, saláty a kompoty.