Jednoduchý recept

Zapečená omeleta se žampióny a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57770
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Žampiony čerstvé
Na omeletu
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
Na dohotovení
70 ml Olej slunečnicový
120 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 796kJ
2% Sacharidy 7 g
44% Tuky 33 g
45% Sodík 901 mg
49% Bílkoviny 28 g

Zapečená omeleta se žampióny a sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.

2

Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí, přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme do horké trouby, při střední teplotě 15 minut zapékáme.

3

Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm, ale také jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát a čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept