Jednoduchý recept

Omeleta s Nivou, kečupem a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57771
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Kečup ostrý
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
250 g Sýr Niva (Rokfór)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 422kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 7 g
50% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Omeleta s Nivou, kečupem a olivami postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu dobře vymažeme máslem, vysypeme strouhanou a vyložíme půlku nastrouhané Nivy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se sýr začne tavit. Rozklepneme celá vejce, která rozložíme tak, aby vznikly čtyři porce. Mísu vrátíme opět do trouby a pečeme, aby bílky i řloutky mírně ztuhly. Vejce posypeme pepřem a mletou červenou paprikou.

2

Po vytažení z trouby posypeme vejce zbylým nastrouhaným sýrem. Hotovou omeletu rozkrájíme na čtyři porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme ostrým kečupem, ozdobíme olivami a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm, omeleta je také vhodným hlavním jídlem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept