Jednoduchý recept

Pikantní španělská omeleta

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57773
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Kari koření
1 polévková lžíce Kečup ostrý
80 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Olivy nakládané
1 ks Paprika zelená
0,5 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
80 g Sýr Niva (Rokfór)
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 428kJ
6% Sacharidy 23 g
22% Tuky 17 g
85% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Pikantní španělská omeleta postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli s česnekem drobně nakrájíme, vložíme do pánve na rozpálený olej a pomalu smažíme. Přidáme omytou, jádřinců zbavenou a na tenké proužky pokrájenou papriku. Společně smažíme do změknutí papriky.

2

Rozklepneme dvě vejce, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a vodu. Dobře prošleháme, zalijeme zeleninu v pánvi, poté vložíme olivy a nasekanou petrželovou nať. Pod poklici pečeme až do ztuhnutí vajec.

3

Hotové omelety přehneme napůl, položíme na talíře, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. Tento recept je na přípravu jedné omelety. Pro přípravu dalších postup opakujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept