Pikantní španělská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní španělská omeleta
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57773 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
1 polévková lžíce | Kečup ostrý |
80 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Olivy nakládané |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 550,7mg |
Draslík | 764,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,4mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Olej slunečnicový, Olivy nakládané, Paprika zelená, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní španělská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli s česnekem drobně nakrájíme, vložíme do pánve na rozpálený olej a pomalu smažíme. Přidáme omytou, jádřinců zbavenou a na tenké proužky pokrájenou papriku. Společně smažíme do změknutí papriky. |
2 | Rozklepneme dvě vejce, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a vodu. Dobře prošleháme, zalijeme zeleninu v pánvi, poté vložíme olivy a nasekanou petrželovou nať. Pod poklici pečeme až do ztuhnutí vajec. |
3 | Hotové omelety přehneme napůl, položíme na talíře, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. Tento recept je na přípravu jedné omelety. Pro přípravu dalších postup opakujeme.