Rychlý studený předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý studený předkrm
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57774 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Okurka salátová |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Omáčka tatarská |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
400 g | Rajčata |
100 g | Sezam - semena |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 691,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý studený předkrm postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme, pokrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme omytou, na kostky nakrájenou okurku, oloupanou, na tenké proužky rozkrájenou cibuli a na kolečka krájený pórek. Nakonec do misky vložíme omytou, jádřinců zbavenou, na tenké pásky pokrájenou papriku. |
2 | Všechnu zeleninu osolíme, opepříme, polijeme olejem a posypeme sezamovým semínky. Přidáme tatarskou omáčku, vše dobře promícháme. |
3 | Salát uložíme do lednice, těsně před podáváním rozporcujeme na talíře nebo do salátových misek a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm, na požádání i s čerstvým pečivem.