Jednoduchý recept

Předkrm z brokolice s alkoholem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57775

Ingredience

250 g Brokolice
3 ml Citronová šťáva
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
250 g Jogurt bílý
250 g Kuřecí maso pečené
50 ml Martell cognac
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 894kJ
4% Sacharidy 15 g
10% Tuky 7 g
12% Sodík 241 mg
32% Bílkoviny 18 g

Předkrm z brokolice s alkoholem postup přípravy receptu:

1

Vejce opatrně vložíme do kastrůlku vroucí vodou, uvaříme natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Oloupaná vejce pokrájíme na kolečka.

2

Očištěnou a omytou brokolici uvaříme v hrnci se zbylou vodou (osolíme špetkou soli) do měkka. Scedíme, rozebereme na růžičky, necháme vychladnout a vložíme do misky. Přidáme scezený hrášek, na tenké pásky pokrájenou papriku, oloupaný a nakrájený pomeranč, na malé kousky rozkrájené pečené kuřecí maso, vše promícháme.

3

Vložíme vychladlou brokolici, posypeme zbylou solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou, vlijeme koňak, přidáme vejce a ještě jednou promícháme.

4

Salát uložíme do lednice, těsně před podáváním porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme jogurtem.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept