Předkrm z brokolice s alkoholem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Předkrm z brokolice s alkoholem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57775 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Brokolice |
3 ml | Citronová šťáva |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
250 g | Jogurt bílý |
250 g | Kuřecí maso pečené |
50 ml | Martell cognac |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 159,3mg |
Draslík | 394,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jogurt bílý, Paprika zelená, Pomeranče, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Martell cognac, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí maso pečené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Předkrm z brokolice s alkoholem postup přípravy receptu:
1 | Vejce opatrně vložíme do kastrůlku vroucí vodou, uvaříme natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Oloupaná vejce pokrájíme na kolečka. |
2 | Očištěnou a omytou brokolici uvaříme v hrnci se zbylou vodou (osolíme špetkou soli) do měkka. Scedíme, rozebereme na růžičky, necháme vychladnout a vložíme do misky. Přidáme scezený hrášek, na tenké pásky pokrájenou papriku, oloupaný a nakrájený pomeranč, na malé kousky rozkrájené pečené kuřecí maso, vše promícháme. |
3 | Vložíme vychladlou brokolici, posypeme zbylou solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou, vlijeme koňak, přidáme vejce a ještě jednou promícháme. |
4 | Salát uložíme do lednice, těsně před podáváním porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme jogurtem. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.