Koláč se sušenými meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se sušenými meruňkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57776 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
30 g | Citronová kůra |
230 g | Datle sušené |
430 ml | Džus jablečný |
100 g | Máslo čerstvé |
230 g | Meruňky sušené |
230 g | Mouka pšeničná celozrnná |
50 g | Ořechy lískové |
8 g | Skořice mletá |
25 g | Tuk |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 441,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Džus jablečný, Meruňky sušené, Ořechy lískové, Skořice mletá, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Datle sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se sušenými meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, mleté ořechy, promícháme, přidáme měkké máslo a konečky prstů zapracujeme do mouky, až vznikne drobenka. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto, poté uložíme na půl hodiny do lednice odpočinout. |
2 | Do kastrůlku vložíme datle, sušené meruňky, přisypeme citronovou kůru, mletou skořici, přilijeme jablečný džus a vaříme zvolna 15 minut. Odstavíme a rozmixujeme. Těsto vyválíme na kruhový plát, vložíme do vymaštěné formy, navrch naneseme meruňkovou hmotu, uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. |
Poznámka
Servírujeme studené.