Recept

Zázvorky z třtinového cukru

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57780
Kategorie: Vánoční cukroví

Ingredience

100 g Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Máslo čerstvé
750 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Sirup řepný
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
1,5 kávová lžička Zázvor mletý
Na posypání válu
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 929kJ
20% Sacharidy 73 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 12 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zázvorky z třtinového cukru postup přípravy receptu:

1

Do mísy pokrájíme na kousky změklé máslo, které utřeme do pěny. Do rendlíku vlijeme 1 dl řepného sirupu, přidáme 100 g třtinového (nebo karamelového) cukru, 1,5 lžičky mletého zázvoru, lžičku mleté skořice, půl lžičky mletého hřebíčku, vše pomalu zahřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu. Promícháme, rendlík s kořením odstavíme z plotny a za stálého míchání postupně teplé koření přiléváme k máslu, šleháme až do vychladnutí. Poté přidáme vejce a prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Těsto důkladně vypracujeme, musí být hladké a vláčné. Z mísy ho přeneseme na pomoučený vál. Ještě těsto poprášíme podle potřeby moukou (aby se nelepilo), znovu vypracujeme a zformujeme do válečku.

2

Poté ho rozválíme na plát silný asi 2 - 3 mm, vykrájíme kolečka a klademe je na plech, vyložený pečicím papírem. Dáme je péct do předehřáté trouby na 150 - 170°C do zlatova až zlatohněda. Pečeme přibližně 7 až 12 minut.

3

Vychladlé zázvorky dáme na mísu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Zázvorky po upečení odložíme do papírové krabice na 2 - 4 dny, uleželé jsou chutnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept