Citronový hřbet s kmínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový hřbet s kmínem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57782 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
30 g | Citronová kůra |
180 g | Cukr třtinový |
30 g | Kandovaná citronová kůra |
15 g | Kmín celý |
250 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko polotučné |
350 g | Samokypřicí mouka |
25 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 130,6mg |
Draslík | 142,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr třtinový, Kmín celý, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový hřbet s kmínem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Vejce rozkvedláme a postupně zašleháváme do máslové směsi. Přisypeme mouku, opatrně zapracujeme do hmoty, přidáme kmín, mléko, strouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C cca 20 minut. Poté povrch těsta posypeme kandovanou citronovou kůrou, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 40 minut. |
2 | Hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Podáváme jako moučník. |
Poznámka
Servírujeme studené.