Bramborové rösti křenové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové rösti křenové
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57790 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Brambory |
100 g | Cibulka jarní |
15 g | Křen |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Smetana 16% (pochoutková) |
6 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 63,2mg |
Draslík | 522,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 322,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Křen, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové rösti křenové postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, rozstrouháme nahrubo, bílou část jarní cibulky posekáme nadrobno, křen strouháme na jemno. Nastrouhané brambory dobře vymačkáme, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, křen, smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova. Děrovanou lžící vyjmeme rösti z pánve, necháme okapat v papírové utěrce, upravíme na servírovací tác a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.