Jednoduchý recept

Bramborové rösti křenové

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57790
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Brambory
100 g Cibulka jarní
15 g Křen
30 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
15 g Smetana 16% (pochoutková)
6 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 425kJ
4% Sacharidy 15 g
4% Tuky 3 g
31% Sodík 617 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bramborové rösti křenové postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, rozstrouháme nahrubo, bílou část jarní cibulky posekáme nadrobno, křen strouháme na jemno. Nastrouhané brambory dobře vymačkáme, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, křen, smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova. Děrovanou lžící vyjmeme rösti z pánve, necháme okapat v papírové utěrce, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept