Jednoduchý recept

Bramborové rösti mrkvové

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57791
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Brambory
80 g Cibulka jarní
150 g Mrkev kořen
40 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
120 g Šlehačka ve spreji
6 g Sůl
40 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 980kJ
6% Sacharidy 21 g
17% Tuky 13 g
39% Sodík 778 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bramborové rösti mrkvové postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, mrkev očistíme, nastrouháme najemno, bílou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Brambory vymačkáme, vsypeme do mísy, přidáme mrkev, cibulku, vejce, sůl, pepř a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborové těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Rösti vyjmeme, necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk, upravíme po dvou kusech na talířky, ozdobíme šlehačkou, posypeme strouhaným parmezánem a posekanou petrželkou.

Poznámka

Čím lépe vymačkáme brambory, tím budou rösti křupavější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept