Tortilla s hrachovými lusky a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortilla s hrachovými lusky a žampiony
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57792 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Brambory |
80 g | Cibule |
150 g | Fazolové lusky |
200 g | Hrachové lusky |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
120 g | Omáčka rajčatová |
2 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 563,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrachové lusky, Omáčka rajčatová, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortilla s hrachovými lusky a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nakrájíme na plátky, hrachové a fazolové lusky vaříme zvlášť ve vroucí vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat. Lusky nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátečky. |
2 | V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přisypeme žampiony a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme 3 rozkvedlaná vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a smažíme dozlatova. Vyjmeme a položíme na velký talíř. Do pánve přidáme další lžíci oleje, přisypeme brambory s cibulí a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme třemi rozkvedlanými vejci, necháme ztuhnout, obrátíme a smažíme dozlatova. Bramborovou tortillu vyjmeme a položíme na žampionovou tortillu. Takto postupujeme i s hrachovou a fazolovou tortillou, položíme na obě předcházející tortilly, rozdělíme na 6 dílů, upravíme na talíře, doplníme rajčatovou omáčkou a podáváme. |