Jednoduchý recept

Tortilla s hrachovými lusky a žampiony

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57792
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Brambory
80 g Cibule
150 g Fazolové lusky
200 g Hrachové lusky
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
120 g Omáčka rajčatová
2 g Pepř černý mletý
15 g Sůl
12 ks Vejce slepičí
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
4% Sacharidy 13 g
17% Tuky 13 g
62% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Tortilla s hrachovými lusky a žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony nakrájíme na plátky, hrachové a fazolové lusky vaříme zvlášť ve vroucí vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat. Lusky nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátečky.

2

V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přisypeme žampiony a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme 3 rozkvedlaná vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a smažíme dozlatova. Vyjmeme a položíme na velký talíř. Do pánve přidáme další lžíci oleje, přisypeme brambory s cibulí a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme třemi rozkvedlanými vejci, necháme ztuhnout, obrátíme a smažíme dozlatova. Bramborovou tortillu vyjmeme a položíme na žampionovou tortillu. Takto postupujeme i s hrachovou a fazolovou tortillou, položíme na obě předcházející tortilly, rozdělíme na 6 dílů, upravíme na talíře, doplníme rajčatovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept