Telecí kotlety s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety s lečem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57793 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Lečo sterilované |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 129,7mg |
Draslík | 708,9mg |
Vláknina | 896,1mg |
Vitamín A | 4,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety s lečem postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme (kost necháme), osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, potřeme olejem, zakapeme citronovou šťávou a v misce necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Odleželé maso z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené maso odložíme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme lečo a chvíli dusíme. |
3 | Maso podáváme přelité lečem. |