Recept

Voňavé cukroví se zázvorem a mandlemi

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57795

Ingredience

2 kávová lžička Hřebíček mletý
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mandle
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
220 g Máslo čerstvé
1 dl Sirup javorový
1 polévková lžíce Skořice mletá
4 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor mletý
Na vál
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 434kJ
23% Sacharidy 83 g
64% Tuky 48 g
0% Sodík 7 mg
31% Bílkoviny 17 g

Voňavé cukroví se zázvorem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

V rendlíku přivedeme k varu 3-4 dl vody, do ní nasypeme 200 g mandlí, necháme je přejít varem, scedíme a oloupeme. Mandle nakrájíme na tenké nudličky.

2

Do mísy pokrájíme na kousky změklé máslo, které utřeme do pěny. Za stálého míchání přilijeme javorový sirup (1 dl), 1 lžíci mletého zázvoru, 1 lžíci mleté skořice, 2 lžičky mletého hřebíčku. Poté přidáme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a mandle. Těsto promícháme, dáme na pomoučený vál a důkladně rukama vypracujeme, až je hladké a vláčné. Utvoříme z něj váleček a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočinout.

3

Poté těsto rozválíme na plát silný asi 3-4 mm. Formičkami vykrojíme různá kolečka, srdíčka, květy, hvězdičky apod. Vykrojené cukroví poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáme je péct do předehřáté trouby na 170-190 °C. Upečeme je do zlatohněda, pečeme přibližně 10-12 minut.

4

Vychladlé cukroví dáme na mísu a podáváme.

Poznámka

Cukroví je trvanlivé, můžeme ho odložit do papírové krabice, kde se uleží a změkne. Takto uskladněné vydrží i 2 týdny, podáváme je podle příležitosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept