Telecí řízky s vinným šodó - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s vinným šodó
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57796 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 412,7mg |
Draslík | 602,5mg |
Vláknina | 33,1mg |
Vitamín A | 324,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s vinným šodó postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso z obou stran osmažíme na másle dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme víno a necháme zchladnout. Víno přelijeme do mísy a nad párou do něj zašleháme žloutky a šleháme do zhoustnutí. Nevaříme, žloutky by se srazily! |
2 | Maso podáváme přelité šodó. |