Vepřové ledvinky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ledvinky se žampiony
Vepřové ledvinky se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 578 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Česnek |
370 g | Cibule |
20 g | Glutasol |
100 ml | Hovězí vývar základní |
300 ml | Olej stolní |
120 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Pórek |
200 g | Solamyl |
20 g | Sůl |
2000 g | Vepřové ledvinky |
120 ml | Víno bílé |
450 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 654,8mg |
Draslík | 703,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Sůl, Vepřové ledvinky, Víno bílé, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ledvinky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Vepřové ledvinky odblaníme, podélně je rozkrojíme, očistíme a opláchneme. |
2 | Ledvinky nakrájíme na tenké plátky (vějířky), smícháme je s částí máčeného škrobu, osolíme a opepříme. Opečeme je prudce na rozehřátém oleji. |
3 | K ledvinkám přidáme žampiony, na plátky nakrájený česnek, jemně nakrájenou cibuli a očištěný a opláchnutý pórek. Dobře promícháme a osmahneme. |
4 | Podlijeme vývarem, vínem, sójovou omáčkou, přidáme glutasol a zbylý máčený škrob. |
5 | Nakonec pokrm ještě krátce prohřejeme. |