Recept

Mleté telecí řízky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57800
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Hrášek s karotkou mražené
2 špetka Kmín mletý
150 g Květák
50 ml Mléko plnotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
80 g Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 897kJ
8% Sacharidy 29 g
35% Tuky 27 g
13% Sodík 270 mg
45% Bílkoviny 25 g

Mleté telecí řízky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Očištěný květák rozebereme na růžičky, směs hrášku s karotkou propláchneme vodou a necháme okapat.

2

Květák se zeleninovou směsí uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. V míse promícháme mleté maso se solí, kořením, vejci, rohlíkem, strouhankou, cibulí a zeleninou. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvarujeme placky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept