Recept

Mleté telecí řízky kořeněné

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57802
Kategorie: Maso

Ingredience

400 ml Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Sádlo škvařené
40 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 522kJ
4% Sacharidy 13 g
58% Tuky 44 g
23% Sodík 467 mg
68% Bílkoviny 38 g

Mleté telecí řízky kořeněné postup přípravy receptu:

1

Maso umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, máslo rozpustíme.

2

V míse umícháme maso se žloutky, smetanou, máslem, natí, solí a kořením. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na sádle z obou stran dozlatova. Usmažené řízky odložíme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou mouku, zarestujeme, zašleháme vývar a omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a chvíli dusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept