Francouzské telecí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské telecí řízky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 338kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 13 g
12% Sodík 232 mg
65% Bílkoviny 37 g
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 239,7mg |
Draslík | 589,4mg |
Vláknina | 720,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské telecí řízky postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme. Řízky obalíme v hrubé mouce a namočíme v rozšlehaných vejcích. |
2 | Řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. |