Jemný vepřovo-sýrový mletý řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný vepřovo-sýrový mletý řízek
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57804 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 špetka | Kmín mletý |
2 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř bílý |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
160 g | Sýr Ementál (Primátor) |
500 g | Vepřový bok |
Trojobal | |
---|---|
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Jemný vepřovo-sýrový mletý řízek | |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 253,7mg |
Draslík | 323,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 153,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Vepřový bok, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mléko polotučné, Sýr Ementál (Primátor), Mouka pšeničná hladká T 650, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný vepřovo-sýrový mletý řízek postup přípravy receptu:
1 | Strouhanku dáme do misky, zalijeme ji mlékem a necháme asi 5 minut namočenou. Omytý prorostlý bůček pokrájíme na kousky a pomeleme najemno na masovém strojku. Tvrdý sýr nastrouháme a přidáme do mísy k masu. Ještě přimícháme žloutek, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, mletý kmín, muškátový oříšek a nakonec namočenou strouhanku. Směs důkladně promícháme, misku zakryjeme a odložíme do chladničky. |
2 | Druhý den připravíme trojobal: hladkou mouku + rozšlehaná vejce se solí + strouhanku. Ze směsi utvoříme kulaté (nebo oválné) placky silné 2-3 cm o průměru přibližně 6-8 cm. Listy hlávkového salátu omyjeme a necháme okapat. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a řízky při mírnější teplotě osmažíme z každé strany dozlatova. Na talíře rozložíme listy hlávkového salátu, na ně poklademe usmažené řízky a hned je servírujeme teplé. |
Poznámka
K jemným vepřovo-sýrovým řízkům nejčastěji podáváme našlehanou bramborovou kaši politou rozpuštěným máslem a čerstvou zeleninu (rajčata, okurky).