Recept

Ruské pirožky z kynutého těsta s drůbeží nádivkou

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57807

Ingredience

3 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
500 g Drůbeží maso vařené
300 ml Mléko polotučné
750 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Muškátový květ
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
75 ml Voda pitná
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,395 kcal
Kilojoule 5 837kJ
42% Sacharidy 152 g
76% Tuky 57 g
56% Sodík 1 g
117% Bílkoviny 66 g

Ruské pirožky z kynutého těsta s drůbeží nádivkou postup přípravy receptu:

1

Z polohrubé mouky, vlahého mléka, 75 ml teplé vody, 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, cukru, 0,5 lžičky soli a droždí vypracujeme těsto, které necháme přikryté na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme placku, silnou asi 7 mm, ze které rádýlkem nebo tvořítkem vykrajujeme čtverce nebo kolečka.

3

Zatímco těsto kyne, připravíme nádivku. Vařené drůbeží maso nadrobno rozsekáme, v misce ho smícháme s cibulkou orestovanou na másle, 2 nastrouhanými natvrdo vařenými vejci, nadrobno nasekanou petrželkou a několika lžícemi vývaru. Směs osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, dobře promícháme a necháme asi 20 minut rozležet.

4

Do středů těstových čtverců nebo koleček pokládáme nádivku a tvarujeme pirohy. Čtverce můžeme přeložit na trojúhelníky, obdélníky nebo srolovat na trubičky, kolečko s nádivkou zakryjeme dalším kolečkem nebo je přeložíme na půl a získáme půlměsíce. Okraje těsta potřeme bílkem a dobře je stiskneme.

5

Hotové pirohy na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem a ve vyhřáté troubě je na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme asi 15 minut.

6

Horké pirohy podáváme jako přílohu k čirým polévkám nebo jako zákusek k vínu či pivu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta. Pirožky můžeme také usmažit ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, v tom případě je na závěr nepotíráme žloutkem. Nádivku do pirožků můžeme připravit i z jiných druhů masa, z hub, ryb nebo zelí, v tom případě upravujeme i kořenění nádivky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept