Recept

Kulebjaka, ruský piroh z lístkového kynutého těsta

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57808
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
25 g Droždí
1 kávová lžička Kmín celý
200 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
600 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
300 g Uzené maso vařené
2 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,252 kcal
Kilojoule 5 238kJ
24% Sacharidy 85 g
120% Tuky 90 g
25% Sodík 497 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kulebjaka, ruský piroh z lístkového kynutého těsta postup přípravy receptu:

1

Jde o piroh ve tvaru obdélníku o velikosti pečícího plechu, kde je náplň ve dvou vrstvách oddělených plátkem těsta.

2

Nejprve připravíme těsto z polohrubé mouky, rozpuštěného másla, žloutků, vlažného mléka, 0,5 lžičky soli a droždí. Těsto důkladně zpracujeme a přikryté dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů, z každého vyválíme tenkou obdélníkovou placku o velikosti pečícího plechu, okraje potřeme bílkem a zbytek placek potřeme rozpuštěným sádlem.

3

V době kynutí těsta připravíme nádivky.

4

Umeleme vařené uzené koleno a smícháme ho s trochou strouhanky, nastrouhanými natvrdo vařenými vejci a nadrobno nasekanou pažitkou. Směs přisolíme, opepříme a dobře promícháme.

5

Druhou náplň připravíme z kysaného zelí, ze kterého slijeme lák, překrájíme a v míse osolíme, přisladíme, přidáme kmín a smícháme s cibulkou dozlatova osmaženou na 100 g sádla.

6

Na pečící plech se zvýšenými okraji položíme pečící papír, na něj na sebe dvě placky, na které rovnoměrně rozetřeme masovou nádivku. Na ni položíme další placku, potom navršíme zelnou náplň, uhladíme ji a vše přikryjeme zbylými plackami. Okraje placek k sobě dobře stiskneme a zahneme nahoru. Vršek několikrát propícháme vidličkou a pekáč vložíme do rozehřáté trouby. Piroh pečeme při střední teplotě asi 45 minut.

7

Hotový piroh za tepla nakrájíme a podáváme k hovězímu nebo drůbežímu bujónu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept