Recept

Ruské pirožky rasstěgaje s houbovou náplní

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57809
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
15 g Droždí
250 g Houby čerstvé
1 ks Kapie
150 g Máslo čerstvé
400 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 981kJ
22% Sacharidy 80 g
48% Tuky 36 g
25% Sodík 500 mg
37% Bílkoviny 21 g

Ruské pirožky rasstěgaje s houbovou náplní postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme těsto. Z polohrubé mouky, studené vody, 75 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a droždí vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.

2

Hotové těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme obdélníky o stranách 12x7 cm. Kratší strany potřeme bílkem a těsto podélným přeložením a stisknutím kratších stran vytvarujeme do formy loděk, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem.

3

Zatímco těsto kyne, připravíme náplň. Směs očištěných čerstvých hub nakrájíme na malé kousky a spolu s drobně nakrájenou cibulkou je na másle podusíme. Směs osolíme, opepříme a promícháme s nastrouhaným uvařeným vejcem a zakysanou smetanou. Dále na tenké krátké proužky nakrájíme větší kapii.

4

Hotovou směsí naplníme připravené těstové pirohy, ozdobíme proužky kapie a plech vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme asi 15 minut.

5

Teplé rasstěgaje s houbovou náplní podáváme jako přílohu k zeleninovým polévkám i masovým bujonům.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta. Nádivku do rasstěgají můžeme připravit i z různých druhů masa, ryb nebo zelí, v tom případě upravujeme i kořenění nádivky. Rasstěgaje také můžeme upéci bez náplně a plnit je např. šlehanými paštikami, šunkovou nebo sýrovou pěnou apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept