Recept

Ruské smažené pirožky beljaše s cibulovou náplní

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57810
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
15 g Droždí
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
75 g Máslo čerstvé
400 g Mouka polohrubá
300 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,273 kcal
Kilojoule 5 328kJ
23% Sacharidy 82 g
131% Tuky 99 g
27% Sodík 547 mg
37% Bílkoviny 21 g

Ruské smažené pirožky beljaše s cibulovou náplní postup přípravy receptu:

1

Připravíme kynuté těsto z polohrubé mouky, studené vody, rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a 15 g droždí. Těsto dobře vypracujeme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme čtverce 12x12 cm.

2

Mezitím vyrobíme náplň. V míse smícháme 2 nadrobno nakrájené syrové cibule, 3 nastrouhaná vařená vejce, lžíci sekaného kopru, lžíci sekané petrželky, trochu strouhanky a 2 lžíce zakysané smetany. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3

Na těstové čtverce do středu podélně naneseme náplň, zabalíme do trubičky, okraje dobře stiskneme a ve vyšší vrstvě rostlinného oleje je z každé strany asi 6-8 minut usmažíme.

4

Beljaše podáváme jako přílohu k polévce nebo jako zákusek k vínu a pivu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept