Ruské smažené pirožky beljaše s cibulovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské smažené pirožky beljaše s cibulovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57810 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
15 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
75 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka polohrubá |
300 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 269,5mg |
Draslík | 382,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 419,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské smažené pirožky beljaše s cibulovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Připravíme kynuté těsto z polohrubé mouky, studené vody, rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a 15 g droždí. Těsto dobře vypracujeme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme čtverce 12x12 cm. |
2 | Mezitím vyrobíme náplň. V míse smícháme 2 nadrobno nakrájené syrové cibule, 3 nastrouhaná vařená vejce, lžíci sekaného kopru, lžíci sekané petrželky, trochu strouhanky a 2 lžíce zakysané smetany. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Na těstové čtverce do středu podélně naneseme náplň, zabalíme do trubičky, okraje dobře stiskneme a ve vyšší vrstvě rostlinného oleje je z každé strany asi 6-8 minut usmažíme. |
4 | Beljaše podáváme jako přílohu k polévce nebo jako zákusek k vínu a pivu. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta.