Recept

Plečinta, moldavský piroh

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57811
Kategorie: Přílohy

Ingredience

7 ks Brambory vařené
1 ks Cibule
150 g Máslo čerstvé
500 g Mouka polohrubá
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Sýr Brynza
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 092kJ
23% Sacharidy 82 g
51% Tuky 38 g
15% Sodík 293 mg
34% Bílkoviny 19 g

Plečinta, moldavský piroh postup přípravy receptu:

1

Jde o piroh z taženého těsta, podobající se závinu, podává se teplý až horký.

2

Na těsto zpracujeme 500 g polohrubé mouky s 250 ml teplé vody, půl lžičky soli a 3 lžíce rostlinného oleje. Vypracované těsto přikryjeme a dáme na 10 minut do tepla.

3

Na nádivku nastrouháme vařené brambory a smícháme je s brynzou, na másle orestovanou cibulkou, 3 lžícemi oleje a sladkou paprikou.

4

Odpočinuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý vyválíme a potom těsto vytahujeme. Vytažené placky necháme chvíli oschnout, pak je potřeme rozpuštěným máslem a složíme na sebe. Na vrchní placku rovnoměrně asi po 4/5 povrchu rozetřeme nádivku, plečintu srolujeme, na krajích zahneme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35-40 minut.

5

Upečenou plečintu znovu potřeme máslem, nakrájíme a podáváme. Je vhodnou přílohou k polévce z kysaného zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept