Verzere, moldavský zelný piroh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Verzere, moldavský zelný piroh
Verzere, moldavský zelný piroh
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57812 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 135,8mg |
Draslík | 242,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Verzere, moldavský zelný piroh postup přípravy receptu:
1 | Jde o čtvercový piroh o rozměrech 25x25 cm se zelnou náplní. Těsto na tento piroh zpracujeme z 300 g polohrubé mouky, 100 ml vody, 100 ml oleje a soli. Těsto dobře vypracujeme, rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme čtvercové placky o hraně 25 cm. |
2 | Náplň připravíme z vymačkaného kysaného zelí, které pokrájíme, vložíme do mísy, kde je osolíme, přisladíme a smícháme s cibulkou orestovanou na 2 lžících másla a nastrouhanými vařenými vejci. Směs ochutíme sekanou šalvějí a rozmarýnem a dobře promícháme. |
3 | Jeden čtverec těsta položíme na plech s pečícím papírem, poklademe ho náplní, uhladíme ji a druhým čtvercem piroh přikryjeme. Okraje zahneme, piroh potřeme rozehřátým máslem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30-40 minut. |
4 | Po upečení piroh znovu potřeme máslem, pokrájíme a podáváme. |