Recept

Verzere, moldavský zelný piroh

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57812
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
100 ml Olej rostlinný
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 754kJ
19% Sacharidy 67 g
51% Tuky 38 g
17% Sodík 336 mg
25% Bílkoviny 14 g

Verzere, moldavský zelný piroh postup přípravy receptu:

1

Jde o čtvercový piroh o rozměrech 25x25 cm se zelnou náplní. Těsto na tento piroh zpracujeme z 300 g polohrubé mouky, 100 ml vody, 100 ml oleje a soli. Těsto dobře vypracujeme, rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme čtvercové placky o hraně 25 cm.

2

Náplň připravíme z vymačkaného kysaného zelí, které pokrájíme, vložíme do mísy, kde je osolíme, přisladíme a smícháme s cibulkou orestovanou na 2 lžících másla a nastrouhanými vařenými vejci. Směs ochutíme sekanou šalvějí a rozmarýnem a dobře promícháme.

3

Jeden čtverec těsta položíme na plech s pečícím papírem, poklademe ho náplní, uhladíme ji a druhým čtvercem piroh přikryjeme. Okraje zahneme, piroh potřeme rozehřátým máslem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.

4

Po upečení piroh znovu potřeme máslem, pokrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept