Recept

Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa a zeleniny

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa a zeleniny 5 1
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57813
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
5 stroužek Česnek
1 ks Cibule
75 g Máslo čerstvé
1 kg Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
350 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Skopová plec
200 g Špenát listový čerstvý
5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
400 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,103 kcal
Kilojoule 4 616kJ
27% Sacharidy 99 g
96% Tuky 72 g
29% Sodík 572 mg
36% Bílkoviny 20 g
Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa a zeleniny
  • Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa a zeleniny
  • 1
  • Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa a zeleniny
  • 2
  • Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa a zeleniny
  • 3
  • Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa a zeleniny
  • 4
  • Vložit obrázek

Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Nejdříve v osolené vodě s celým pepřem a novým kořením vaříme na kostky nakrájené skopové maso. Asi po 90 minutách přidáme k masu velkou mrkev pokrájenou na větší kusy a čtvrtku menšího celeru. Když je maso měkké, vývar přecedíme, maso umeleme a mrkev s celerem nakrájíme na malé kostičky. Dále na másle orestujeme cibuli, přidáme drobně nasekaný předem spařený špenát, společně opečeme, podlijeme několika lžícemi skopového vývaru a krátce podusíme.

2

V míse promícháme mleté maso s nakrájenou zeleninou, špenátem a prolisovaným česnekem, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3

Mezitím připravíme těsto z 1 kg polohrubé mouky, 500 ml vlažné vody a 2 lžiček soli. Důkladně zpracované těsto necháme asi 15 minut odpočinout, potom z něho vyválíme placky, ze kterých tvořítkem vykrájíme kolečka.

4

Kolečka poklademe nádivkou, pak je přehneme napůl, okraje dobře stiskneme a půlměsíce smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

5

Horkou samsu podáváme se zakysanou smetanou jako dipem.

Komentáře a hodnocení

 
natasha.angel.diabol
Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa a zeleniny
zajimavy recept
 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Recept je dobrý, jen bych trochu víc okořenila nádivku a těsta nemusí být tolik, nádivka stačí na těsto z třičtvrtě kila mouky.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept