Recept

Volovany, malé sladké ruské pirožky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57814

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
4,5 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
2 polévková lžíce Hrozinky
180 ml Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
70 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh jemný
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 290kJ
30% Sacharidy 108 g
116% Tuky 87 g
14% Sodík 289 mg
47% Bílkoviny 26 g

Volovany, malé sladké ruské pirožky postup přípravy receptu:

1

Kynuté lístkové těsto na pirožky vyrobíme z 300 g polohrubé mouky, 180 ml mléka, 70 g másla, 1 žloutku, 20 g droždí, lžičky cukru a 0,5 lžičky soli.

2

Těsto dobře vypracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme placku silnou 3-4 mm, z ní vykrájíme tvořítkem kolečka, u jedné třetiny koleček pak vykrojíme prostředek.

3

Tvarohovou náplň připravíme z 250 g tvarohu, který smícháme se 3 lžícemi zakysané smetany, 1 žloutkem, lžičkou strouhané citronové kůry, 2 lžícemi hrozinek, 4 lžícemi cukru a 20 g vanilkového cukru.

4

Na plech položíme pečící papír a na něj klademe na sebe vždy 2 plná a 1 vykrojené těstové kolečko, do vykrojeného prostředku klademe nádivku. Vykrojené středy z těstových koleček trochu rozválíme, naplníme zbylou náplní, přeložíme na půlměsíčky a okraje stiskneme. Naplněné půlměsíčky přidáme k volovanům na plech, který pak vložíme do předehřáté trouby asi na 15 minut.

5

Hotové volovany pocukrujeme práškovým cukrem, podáváme je teplé i studené jako přílohu k čaji nebo vínu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta. Volovany můžeme plnit i jinou sladkou náplní, např. marmeládami, mákem, strouhanými jablky apod. Nádivku do pirožků můžeme připravit i z různých druhů masa, z hub nebo ryb. Volovany také můžeme upéci bez náplně a plnit je např. šlehanými paštikami, šunkovou nebo sýrovou pěnou a podobně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept