Hovězí vemínko po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vemínko po španělsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57815 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí vemeno |
3 polévková lžíce | Kečup |
130 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 451,5mg |
Draslík | 457,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí vemeno, Kečup, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vemínko po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Vemínko vcelku uvaříme ve slané vodě, necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky. |
2 | Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme kousky a prolisujeme česnek. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém dozlatova z obou stran opečeme plátky vemínka. Přendáme je do jiné nádoby a na másle v pánvi opečeme cibuli. Když zrůžoví, přidáme proužky papriky, rajčata, česnek, kečup, vrátíme zpět kousky vemínka a vše osolíme. Zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. |
4 | Podáváme posypané zelenou petrželkou. |