Zapečené telecí řízky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené telecí řízky se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57817 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunkový salám |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 g | Telecí kýta |
160 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 181,1mg |
Draslík | 605,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kýta, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunkový salám, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené telecí řízky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Žampiony scedíme a necháme okapat. |
2 | Řízky z obou stran osmažíme na sádle dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme žampiony, smetanu a na mírném plameni dusíme, až se smetana téměř vydusí. |
3 | Usmažené řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, na maso položíme plátky šunkového salámu, rozdělíme udušené žampiony, přikryjeme plátkem sýra a pokapeme máslem, které jsme nechali rozpustit. Pečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpustí. |