Recept

Zapečené telecí řízky s rajčaty a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 57820

Ingredience

1,5 polévková lžíce Koňak
100 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Omáčka sójová
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Rajčata
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 268kJ
2% Sacharidy 6 g
66% Tuky 50 g
45% Sodík 893 mg
78% Bílkoviny 44 g

Zapečené telecí řízky s rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Rajčata a sýr nakrájíme na plátky.

2

Na másle (80 g) s olejem usmažíme z obou stran řízky dozlatova. Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, vyložíme plátky rajčat. Na ně položíme usmažené řízky a poklademe plátky sýra. Směs zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpustí.

3

V mezičase do výpeku po řízcích vmícháme sojovou omáčku, smetanu a koňak. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.

4

Zapečenou masovou směs podáváme přelitou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept