Zapečené telecí řízky s rajčaty a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené telecí řízky s rajčaty a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57820 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Koňak |
100 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
600 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 239,5mg |
Draslík | 857,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené telecí řízky s rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Rajčata a sýr nakrájíme na plátky. |
2 | Na másle (80 g) s olejem usmažíme z obou stran řízky dozlatova. Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, vyložíme plátky rajčat. Na ně položíme usmažené řízky a poklademe plátky sýra. Směs zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpustí. |
3 | V mezičase do výpeku po řízcích vmícháme sojovou omáčku, smetanu a koňak. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí. |
4 | Zapečenou masovou směs podáváme přelitou omáčkou. |