Recept

Zapečené telecí řízky s cibulí a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57821

Ingredience

5 ks Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
120 g Sýr Eidam uzený 45%
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 636kJ
4% Sacharidy 13 g
60% Tuky 45 g
17% Sodík 332 mg
75% Bílkoviny 42 g

Zapečené telecí řízky s cibulí a smetanou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo. Pekáč vymažeme (30 g) sádlem.

2

Na sádle (70 g) usmažíme řízky z obou stran dozlatova. Dno pekáče vyložíme polovinou cibule, na ni položíme řízky a přikryjeme druhou polovinou cibule. Směs zalijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až se vývar vydusí. Poté směs posypeme sýrem a necháme ho v troubě roztavit. Na závěr směs zalijeme smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept