Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Vepřová žebra |
Na potírání | |
---|---|
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
Marináda | |
5 dl | Bujón hovězí |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Koření grilovací |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
3 polévková lžíce | Sójová omáčka Kikkoman |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 541,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová žebra, Paprika mletá sladká, Bujón hovězí, Česnek, Chilli koření mleté, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Paprika mletá pálivá, Koření grilovací, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka Kikkoman nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme marinádu: Do velkého hrnce si nalijeme 5 dl čistého hovězí bujónu, přilijeme k němu 5 dl černého sladkého piva, přidáme 4 lžíce grilovacího koření, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci cukru, 1 lžičku chilli, 0,5 lžičky čerstvě pomletého černého pepře a 1 lžičku čerstvě pomletého pepře 4 barev a 1,5 lžičky soli. Marinádu důkladně promícháme. (Množství soli dáváme podle vlastní chuti. Když marinádu promícháme, tak až nakonec přidáme sůl.) |
2 | Vepřová masitá žebra očistíme od blan, omyjeme je a osušíme. Vložíme je do marinády (musí být úplně ponořená) a necháme je v chladničce marinovat 24 hodin. |
3 | Žebra poté uvaříme v té samé marinádě doměkka. Vaříme je pod poklicí pomalu přibližně 1,5-2 hodiny. |
4 | Připravíme si směs na potírání žeber: Do misky dáme extra olivový olej, smícháme ho s červenou sladkou a pálivou paprikou. |
5 | Uvařená marinovaná žebra vyjmeme z nálevu a necháme je vychladnout. Gril si rozpálíme na správnou teplotu. Žebra potřeme olejem a ugrilujeme je do zlatohněda. Během grilování žebra potíráme a otáčíme. Podáváme je hned teplá. |
Poznámka
K žebrům podáváme čerstý chéb, nakrájenou čerstvou zeleninu, hořčici a křen.