Recept

Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu 5 1
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57823
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Vepřová žebra
Na potírání
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
Marináda
5 dl Bujón hovězí
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Koření grilovací
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
3 polévková lžíce Sójová omáčka Kikkoman
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 657kJ
10% Sacharidy 38 g
18% Tuky 14 g
1534% Sodík 31 g
41% Bílkoviny 23 g

Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu: Do velkého hrnce si nalijeme 5 dl čistého hovězí bujónu, přilijeme k němu 5 dl černého sladkého piva, přidáme 4 lžíce grilovacího koření, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci cukru, 1 lžičku chilli, 0,5 lžičky čerstvě pomletého černého pepře a 1 lžičku čerstvě pomletého pepře 4 barev a 1,5 lžičky soli. Marinádu důkladně promícháme. (Množství soli dáváme podle vlastní chuti. Když marinádu promícháme, tak až nakonec přidáme sůl.)

2

Vepřová masitá žebra očistíme od blan, omyjeme je a osušíme. Vložíme je do marinády (musí být úplně ponořená) a necháme je v chladničce marinovat 24 hodin.

3

Žebra poté uvaříme v té samé marinádě doměkka. Vaříme je pod poklicí pomalu přibližně 1,5-2 hodiny.

4

Připravíme si směs na potírání žeber: Do misky dáme extra olivový olej, smícháme ho s červenou sladkou a pálivou paprikou.

5

Uvařená marinovaná žebra vyjmeme z nálevu a necháme je vychladnout. Gril si rozpálíme na správnou teplotu. Žebra potřeme olejem a ugrilujeme je do zlatohněda. Během grilování žebra potíráme a otáčíme. Podáváme je hned teplá.

Poznámka

K žebrům podáváme čerstý chéb, nakrájenou čerstvou zeleninu, hořčici a křen.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept