Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57825
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Hovězí maso zadní
300 ml Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
70 g Mouka pšeničná
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 033kJ
4% Sacharidy 14 g
42% Tuky 31 g
20% Sodík 400 mg
68% Bílkoviny 38 g

Mleté hovězí řízky postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky a umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

V míse dobře promícháme maso, sůl, pepř, citronovou šťávu a vejce. Z hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran dozlatova. Poté je podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Měkké řízky vyjmeme, vývar vydusíme na tuk, zaprášíme zbylou moukou a zarestujeme. Mouku zředíme vývarem, dobře rozšleháme a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním do omáčky vmícháme máslo a petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept