Recept

Hovězí játra na paprice

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57826

Ingredience

2 ks Cibule
500 g Játra hovězí
40 g Mouka pšeničná hladká
200 ml Ocet kvasný lihový
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
150 g Sádlo škvařené
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 402kJ
5% Sacharidy 17 g
56% Tuky 42 g
6% Sodík 111 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hovězí játra na paprice postup přípravy receptu:

1

Hovězí játra vcelku naložíme přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 1:5. Jsou pak světlejší a křehčí.

2

Játra vyjmeme z nálevu, osušíme, nakrájíme na plátky, které zprudka z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme je, na jejich místě dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, játra vrátíme, zasypeme oběma paprikami a moukou, zalijeme cca 200 ml vody, zamícháme a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a dáme dusit doměkka ve středně vyhřáté troubě.

3

Solíme těsně před podáváním.

Poznámka

V čase určeném na přípravu není započítána doba potřebná k naložení jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept